پیمانکاری برق ساختمان اداری ؛ در دنیای امروزی که کل زندگی ما به نحوی با انرژی برق مرتبط است ، پیمانکاران برق نقش بسیار اساسی و مهمی و ساخت و ساز ساختمان ها و مجتمعات مختلف دارند . اینکه از این انرژی با ارزش چگونه استفاده شود که علاوه بر استفاده ی مفید ، از خطرات احتمالی آن جلوگیری شود ، موضوعی است که موجب اهمیت شغل پیمانکاری برق ساختمان اداری یا تجاری یا حتی ساختمان های مسکونی میشود .

اگر تمایل دارید بدانید پیمانکار برق چه وظایفی دارند و عملکردشان به چه صورت است بهتر است به خواندن این مطلب ادامه دهید .

در توضیح کلی ، پیمانکاران برق وظیفه دارند که با یک طراحی و برنامه ریزی درست در زمینه ی نصب و اجرا و راه اندازی سیستم برقی ساختمان ، و نوع نگهداری این تاسیسات ، پروژه را استارت زده و با نهایت دقت و رعایت قوانین ، پروژه را به انتها برسانند .

در حال حاضر شرکت های مختلف پیمانکاری برق در سطح شهر فعال هستند که میتوانند خدماتی از قبیل برق کشی ساختمان، تابلو برق، تلفن آیفون آنتن و اعلام حریق و هوشمندسازی ساختمان را ارائه دهند .

مطمئنا تا به حال از اهمیت بالای امور برقی و تاسیسات الکتریکی ساختمان ها مطلع شده اید . میتوان ادعا کرد برق ساختمان اصلی ترین و یکی از حساس ترین آیتم ها در ساختمان است .

متاسفانه عدم اجرای صحیح تاسیسات برقی ، و رعایت نکردن قوانین آن ، میتواند عواقب بسیار خطرناک و جبران ناپذیری را در پی داشته باشد .

با یک جرقه ی کوچک در سیم کشی ها ممکن است یک آتش سوزی بزرگ رخ دهد یا اتصالات و برق گرفتگی پیش آید .

در انتهای تمام این احتمالات ممکن است خسارات مالی بسیار زیان باری در پی داشته باشد  یا حتی گاهی فوت یک انسان اتفاق بیفتد . بنابراین رعایت اصول کار طبق قوانین ، و اجرای صحیح و با دقت ، از مهم ترین نکات در ساختمان سازی است .

به همین دلیل است که توصیه میشود این کار به افراد متخصص و شرکت های با تجربه سپرده شود .

پیمانکاری برق ساختمان اداری

پیمانکاری برق ساختمان اداری

قرارداد پیمانکاری برق ساختمان

همانطور که گفتیم انجام تاسیسات برقی و الکتریکی در ساختمان سازی ، امری حساس و پر ریسک است که حتما باید توسط افراد با تجربه و ماهر اجرا شود . در غیر این صورت ممکن است با یک خطای جزئی و کوچک ، خسارات جبران ناپذیری از جمله آتش سوزی های بزرگ و یا برق گرفتگی رخ رهد که  متاسفانه هر ساله اتفاقات این چنینی منجر به فوت انسانها می‌گردد

معمولا کارفرما برای اجرای چنین اموری در پروژه ی ساختمان سازی ، به سراغ شرکت های بزرگ و قابل اعتماد در زمینه ی پیمانکاری برق ساختمان میروند .

کارفرما با تنظیم یک قرارداد پیمانکاری برق ساختمان ، خدماتی که میخواهد را درج کرده و بعد از توافق با پیمانکار ، و وضع قوانین و نکات مختلفی ، آن را امضا میکند . سپس پیمانکار موظف است تمام موارد درج شده در قرار داد را انجام دهد و طبق همان قوانین کار را تحویل کارفرما دهد .

پیمانکار برق باید صلاحیت لازم فنی را داشته و از نیروهای دارای این صلاحیت استفاده نماید. یکی از مهم ترین نکات در قرارداد پیمانکاری برق ساختمان همین موضوع است . پیمانکاران موظف هستند از نیروی انسانی متخصص و دارای صلاحیت کافی استفاده کنند و  نسبت به اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح اقدام نمایند .

بدیهی است در هرحال مسئولیت کامل عدم رعایت اصول ایمنی کار از سوی کارگران و بیمه نمودن کارگران به عهده پیمانکار بوده ، و در صورت وقوع هر گونه حادثه ای برای کارگران پیمانکار ؛هیچ گونه مسئولیتی متوجه کارفرما نخواهد بود.

در قرارداد پیمانکاری برق ساختمان ، مواردی چون موضوع قرارداد ، تاریخ انعقاد ، مشخصات کارفرما و پیمانکار برق، مدت زمان انجام کار توسط پیمانکار، مکان ساختمان و مشخصات فنی آن، نوع سیم‌کشی، مبلغ توافقی، نحوه پرداخت، تعهدات انجام گرفته میان طرفین قرارداد، موارد فسخ قرارداد و …درج میشود .

قرارداد پیمانکاری برق ساختمان

قرارداد پیمانکاری برق ساختمان

شرکت پیمانکاری برق

پیمانکاران برق میتوانند در قسمت های مختلفی فعالیت داشته باشند . در حالت کلی 3 نوع پیمانکار برق داریم که شامل پیمانکاران برق داخلی ، پیمانکاران برق خارجی و پیمانکاران سیستم های یکپارچه ساختمان میشوند .

همانطور که از نام پیمانکاران برق داخلی مشخص است ، این پیمانکاران سیستم های الکتریکی را در داخل ساختمان مدیریت می کنند که شامل پریزهای برق، وسایل روشنایی و سایر اجزایی است که بخشی جدایی ناپذیر از فضای داخلی ساختمان هستند.

پیمانکاران برق خارجی نیز سیستم های واقع در خارج را مدیریت می کنند .

اجزای الکتریکی سیستم های یکپارچه ساختمان مثل کنترل دسترسی و آب و هوا، شبکه ها، روشنایی و غیره نیز بر عهده ی پیمانکاران سیستم های یکپارچه است .

یک شرکت پیمانکاری برق باید با استفاده از نیروهای مجرب و آموزش دیده و استفاده از ابزار آلات به روز ، برای انجام بی عیب و نقص عملیات تلاش کند .

فعالیت های روزانه یک پیمانکار برق بسته به تخصص آنها و اینکه در چه مرحله ای از پروژه برای کمک فراخوانده شده اند می تواند متفاوت باشد. اما در حالت کلی وظیفه ی  نصب، نگهداری و عیب یابی سیستم های الکتریکی و مدیریت پروژه از جمله برنامه ریزی و تخصیص منابع  و البته مدیریت ارتباط با مشتری ، بر عهده ی این قشر میباشد .

تیم پیمانکاران ابتدا باید نقشه ‌های تاسیسات برق را مورد بررسی قرار دهند و در صورت نیاز تغیرات بر روی آن اعمال شده و با ناظر برق سازمان نظام مهندسی چک و تاییدیه ایشان دریافت شود . سپس بعد از تایید به مرحله ی اجرا رسد.  در ساختمان‌ هایی که نقشه ندارند توسط تیم دفتر فنی شرکت نقشه ها تهیه میگردد.

لیست شرکت های پیمانکاری برق تهران

یکی از نکات مهمی که پیمانکاران باید به آن توجه داشته باشند مدیریت و برنامه ‌ریزی کارگرانشان است که اطمینان حاصل شود کار به موقع و با دقت و طبق اصول و قوانین انجام می‌شود . دقیقاً مانند سایر پیمانکاران فرعی.

قراردادها و دادخواست‌ها در حین امضا باید با دقت بسیاری نوشته شوند چرا که بعد از امضای قرار داد چه کارفرما و چه پیمانکار باید طبق تمام موراد درج شده در قرار داد عمل کنند و متعهد باشند .

برای انتخاب یک شرکت پیمانکاری خوب برای استارت کار ، باید لیست شرکت های پیمانکاری برق تهران را به خوبی بررسی کنید و به سوابق کاری این شرکت ها دقت کنید .

هر شرکت با تجربه ای که پروژه های بزرگ و حساسی را به انجام برساند به طور حتم خود را ثابت کرده است و میتواند از پس پروژه های دیگر نیز بر آید .پس این نکته را در خاطر داشته باشید .

علاوه بر این ها توجه داشته باشید که طرفین قرارداد ممکن است اشخاص حقیقی و یا حقوقی باشند که حضور نمایندگان قانونی اشخاص حقوقی ضرورت دارد.

طرفین قرارداد باید مدارک احراز هویت یکدیگر را کنترل نموده و توصیه می شود حتما یک نسخه کپی از آن برای خود نگاه دارند.

بعدی
پیمانکاری برق ساختمان تجاری

برای ارسال نظر شما بایدوارد اینجا شوید.