نظارت برق ساختمان ؛ در یک جمع بندی کلی وظایف یک ناظر برق شامل هدایت کار، اطمینان از شایستگی کارکنان، آموزش آنها، و تهیه ی تجهیزات و ابزار مورد نیاز در پروژه است.

یکی از جنبه های اصلی مدیریت امور تاسیساتی در ساختمان سازی ، حفاظت از ساختمان و زیرساخت های آن است و امنیت یک عنصر کلیدی آن اهمیت بالایی دارد . اما خدمات مکانیکی و الکتریکی نیز نقش مهمی در حفاظت از ساختمان از نظر فراهم کردن محیطی امن ایفا میکند . و همچنین مناسب بودن ساختمان برای انجام کار و امکان نگهداری موثر و ایمن عملیات از مسائل مهم و قابل توجهی است که نباید به این موارد بی توجه بود .

از همین رو افرادی به عنوان ناظر کیفیت انجام کار در پروژه ساختمان سازی استخدام میشوند .

نظارت برق ساختمان از آن دسته امور حساس و مهم است که باید توسط متخصصان و کارشناسان در این حوزه انجام شود .شما می توانید برای طراحی برق ساختمان و نظارت برق ساختمان با خیالی آسوده با آسا نیرو انرژی تماس بگیرید.

با نظارت برق ساختمان و نظارت بر کیفیت انجام کارها خطر مرگ یا جراحت ناشی از برق در حین کار ساختمانی کاهش پیدا کرده و و تمام اقدامات احتیاطی انجام انجام میشود .

فرقی ندارد که یک ساختمان را تعمیر یا بازسازی میکنید یا یک پروژه ی بزرگ ساختمان سازی در دست دارید . در هر صورت قوانین باید رعایت شوند چه بسا کارهای نوسازی در ساختمان ها بیشترین خطر را دارد و باید برنامه ریزی، مدیریت و نظارت شود تا اطمینان حاصل شود که کارگران در معرض خطر برق قرار نمی گیرند.

خدمات برقی و تاسیسات الکتریکی برای هر ساختمانی ضروری است ، اما در یک پروژه ی ساختمان سازی بدون نصب، آزمایش و نظارت کافی و ایمنی   نمی توان کار کرد.

پس نیاز به افرادی است که با تمام قوانین و گواهینامه های ایمنی آشنا باشند و با نظارت و کنترل امور در پیشبرد هر چه بهتر پروژه کمک کننده باشند .

نظارت برق ساختمان

نظارت برق ساختمان

مراحل نظارت برق ساختمان

اگر بخواهیم از اهمیت وجود برق و الکترونیک در ساختمان سخن بگوییم قابل ذکر است که حیاتی ترین بخش یک ساختمان همین موضوع است. تصور کنید هر ساختمان بزرگی از نظر خدمات مکانیکی  دارای دیگ های بخار، لوله کشی های مخصوص گرمایش میباشد یا ممکن است دارای سیستم تهویه باشد . و خدمات برق نیز روشنایی ساختمان ، بخش های مربوط به امنیت ساختمان مثل  نصب دوربین مدار بسته سیستم های تشخیص حریق، تاسیسات شبکه داده را و تمام لوازم برقی خانگی را پوشش می دهد.

وجود انرژی برق برای عملکرد ساختمان ضروری است و ممکن است برای عملیات درون ساختمان نیز ضروری باشند ، به عنوان مثال اگر یک واحد صنعتی یا تولیدی مد نظر میباشد که مقدار زیادی برق یا آب گرم مصرف می ‌کند یا عملکرد های فناوری اطلاعات بسیار مهمی دارد نبود این انرژی تمام امور را مختل خواهد کرد .

یکی از مهم ترین نکات در مورد نظارت برق ساختمان آشنایی با تمام قوانین ،  مقررات ملی ساختمان و همچنین تمامی تاسیسات برقی و نحوه ی اجرای آن هاست  .

ناظر ساختمان باید از تمام قوانین مطلع باشد و قبل از اجرای کار و استارت پروژه ، تمام مجوز های مورد نیاز را از سازمان های مرتبط بگیرد و طبق آن مجوزها بر نحوه ی اجرای عملیات نظارت کند .

اجرای تمام تاسیسات برقی ساختمان باید با با مشخصات مندرج در پروانه ی نقشه ‌ها و محاسبات فنی ضمیمه ی نقشه‌ ها مرتبط و یکی باشد .

اولین و مهم ترین نکته در مراحل نظارت برق ساختمان بازدید از ساختمان در زمان خاک برداری است . برای کاهش خطرات احتمالی در خصوص برق‌ گرفتگی و ایجاد خسارت و صدمات به افراد ، مهندس ناظر حریم شبکه ی برق را بررسی کند .

مهندس ناظر کسی است که باید دستورالعمل ‌های مربوط به ارت موقت و تابلو برق موقت را کنترل و نظارت کند  و همچنین راهنمایی ‌های لازم در این خصوص را به مجریان و کارگران داشته باشد . سپس گزارش کاملی را به کارفرما ارائه دهد .

مراحل نظارت برق ساختمان

مراحل نظارت برق ساختمان

 

نحوه نظارت برق ساختمان

برای ایمن سازی کامل ساختمان و افراد حاضر در کارگاه  ، حریم شبکه برق باید با ماشین آلات و تجهیزات ، داربست ها و تمام امور عملیاتی فاصله ای مطمئن داشته باشد تا جان کارگران به خطر نیفتد . مهندس نظارت کننده بر تاسیسات برقی  راهنمایی ‌های لازم در خصوص درخواست دیماند و کنتور موقت از شرکت توزیع نیروی برق را در اختیار مجری قرار خواهد داد.

میتوان گفت که مدیریت تاسیسات شامل طراحی، نصب، آزمایش و نظارت معمولی بر تمام تجهیزات ، و نحوه ی اجرای عملیات می شوند. اما علاوه بر این ها سیستم های تعمیر و نگهداری نیز از موارد اضطراری است . نحوه نظارت برق ساختمان باید به گونه ای باشد که مواردی مثل تست اعلام حریق، تست کپسول آتش نشانی، تست ایمنی الکتریکی، تست دستگاه قابل حمل، تست روشنایی اضطراری و تست سیستم های آب همگی با دقت بالا انجام شود .

گذشته از تمام این سخنان ، چه کسی میتواند یک ناظر موفق باشد ؟ آیا این شغل را میتوان به هرکسی سپرد ؟ مسلما خیر ، یک ناظر برق موفق باید دارای مهارت ها و تخصص های ویژه ای باشد که او را تبدیل به یک نظارت کننده ی کامل کند . قدرت رهبری داشته باشد و بتواند هماهنگی های لازم را در مورد کار و ارتباطات بین افراد را سازماندهی کند . پروژه و مراحل پیشرفت کار را میدیرت کند و با کنترل تیم و کارگران خود ، در زمان معین و دقیق پروژه را تکمیل و تحویل دهد .

نکات نظارت برق ساختمان

هر شرکت مهندس مشاور و ناظر ساختمانی  باید با این اطمینان کار کند که تداوم کسب و کار را می توان تضمین کرد . این بدان معناست که برنامه‌ای برای جلوگیری از خرابی‌ های برنامه‌ ریزی نشده وجود دارد ، اما اگر خرابی ‌های پیش ‌بینی ‌نشده ای در حین کار و انجام عملیات برقی ساختمان رخ دهد، منابع 24 ساعته در دسترس هستند تا واکنش نشان دهند و اختلال را به حداقل برسانند .

این نگهداری ، و برطرف سازی مشکلات از مسائلی است که شرکت ها و ناظران باید آن را تضمین کنند . از طرف دیگر خدمات الکتریکی صرفاً در مورد تأمین نیروی مورد نیاز یک ساختمان برای کار کردن نیست، بلکه انجام آن به طور ایمن، کارآمد و پایدار است. این یک عنصر عظیم از عملکرد مدیریت تاسیسات است و باید توسط پرسنل متخصص با تجربه و با صلاحیت انجام شود.

رعایت نکات نظارت برق ساختمان که شامل موارد بسیار جزئی و کوچکی میشود باید با دقت تمام باشد . نکات کوچکی در مورد اجرای امور برقی که با یک خطا و اشتباه کوچک ممکن است خسارات جبران ناپذیری را در پی داشته باشد .

برای مثال در مورد  تابلو برق ساختمان های مختلف باید در آن ها در جهت اتصال سیم های ارت از شینه ارت استفاده شود. یا در تابلو برق

سیم های نول توسط ترمینال پیچی به هم متصل شوند و از به هم تابیدن سیمها و نوارچسب کاری کردن آنها خودداری گردد.

شاید یک فرد آماتور اهمیت چنین نکات کوچکی را متوجه نشود اما یک فرد متخصص حتما میدانید که این موارد باید رعایت شود .

اینکه کف تابلو فیوز از کف تمام شده باید 170 سانتیمتر فاصله داشته باشد و از لوله آب و گاز 150 سانتیمتر فاصله داشته باشد ، شاید چیز مهمی به نظر نیاید اما یک فرد با تجربه میداند که در صورت رعایت نکردن این نکات چه خطراتی ممکن است در پیش باشد .

بعدی
اجرای فیبر نوری

برای ارسال نظر شما بایدوارد اینجا شوید.