پیمانکار برق ؛ پروژه های ساخت و ساز ساختمان معمولا در اندازه ها و ابعاد مختلف هستند . ممکن پروژه ی ساختمان های اداری ، هتل ها ، فضاهای چند منظوره ، مجموعه های ورزشی، رستوران ها و منازل مسکونی و … باشند . تا انتهای این مقاله که توسط تیم تولید محتوا شرکت آسا نیرو انرژی تهیه شده است با ما همراه باشید
استارت و شروع یک پروژه ی ساخت و ساز ساختمان یا هر مجتمعی با برنامه ریزی درست و اصول ویژه ای انجام میشود . برای انجام هر گونه امور در عملیات ساخت و ساز نیاز به افرادی ماهر و نیروی کار با تجربه میباشد . با توجه به طیف گسترده ای از انواع ساختمان ها ضروری است که شرکت پیمانکاری برقی که برای یک پروژه تجاری استخدام می کنید ، باید تجربه و توانایی لازم برای برآورده کردن نیازهای پروژه را در زمان و بودجه داشته باشد.
در بخش های قبلی از اهمیت وجود یک پیمانکار برای درست پیش رفتن عملیات و پیمانکاران فرعی توضیح دادیم و با این شغل به خوبی آشنا شدید . امروز به سراغ پیمانکار برق رفته ایم و از ضرورت وجود چنین متخصصی در ساخت و ساز ساختمان صحبت خواهیم کرد .
یکی از مراحل مهم و بسیار حیاتی در ساخت با تعمیر و بازسازی ساختمان ها ، عملیات برق کشی و سیم کشی های الکتریکی ساختمان است . برق کاری و تمام امور مرتبط با برق اهمیت ویژه ای دارد و در صورت بروز هرگونه خطا یا کوچک ترین کار غیر اصولی ، ممکن است خسارات جبران ناپذیری اعم از مالی و جانی ، به بار آورد .
خساراتی مثل برق گرفتگی افراد ، جرقه و آتش سوزی یا خرابی لوازم برقی خانگی ، ورزشی ، یا تجهیزات مختلف ساختمان . از این روز همیشه توصیه میشود انجام امور برق کشی با استفاده از بهترین تجهیزات و روش های استاندارد و از همه مهم تر توسط افراد با تجربه و با مهارت انجام شود . تا به این وسیله از احتمال بروز خطرات تا جای ممکن جلوگیری شود .
پیمانکار برق ساختمان کیست ؟
پیمانکار برق ساختمان کیست ؛ اگر میخواهید بدانید که پیمانکار برق ساختمان کیست ؟ و چه وظایفی دارد باید از اهمیت تاسیسات الکتریکی در ساخت و ساز یک ساختمان با خبر باشید . فرقی نمیکند که ساختمان مورد نظر یک واحد کوچک مسکونی باشد یا یک پروژه ی عظیم تجاری و صنعتی ، یا یک فروشگاه ، در هر صورت این ساختمان ها به یک سیستم الکتریکی کامل و بدون نقص نیاز دارند . از ریزترین تاسیسات الکتریکی تا بزرگترین کارهای برقی ، باید طبق اصول و قواعد درستی صورت پذیرد . اما آیا میتوان برای انجام کار به هر فردی اعتماد کرد ؟ مسلما پاسخ خیر است .
خدمات برق کشی یک ساختمان اعم از مسکونی ، تجاری ، اداری و … شامل کابل و سیم کشی های مختلف ، نصب دستگاه هایی مثل سوئیچ ها ، تابلوهای توزیع برق ، سوکت و اتصالات سبک در ساختار برق ساختمان میباشد . پیمانکار برق ساختمان باید بتواند تمام این اعمال را با روش های اصولی و با ایمنی کامل ، با تکیه بر مهارت و تخصص نیروی خود انجام دهد .
مراحل برق کاری ساختمان
مراحل برق کاری ساختمان ؛ اگر بخواهیم برای یک آشنایی کلی با عملیات برق کشی و مراحل برق کاری ساختمان توضیحی ارائه دهیم ، باید از انتخاب نوع سیستم های جدید برق کاری شروع کنیم . در مرحله ی اول باید تصمیم بگیرید که قرار است از چه نوع سیستم هایی استفاده کنید و نیاز های خود را بشناسید .
بعد از این مرحله ، نوبت تهیه ی یک نقشه برق کاری برای اجرای درست و بدون خطا میباشد . با تهیه ی یک نقشه در هنگام انجام عملیات کارها با اصول و به نوبت بدون فراموش کردن نکته ای انجام میشود . سپس میتوان محل قوطی ها ، پریز ها و کلید برق ها را بر روی دیوار مشخص کرده و علامت گذاری کرد .
بعد از این مرحله نوبت کار گذاشتن قوطی ها در جای خودشان است . سپس مرحله ی انجام شیار زنی دیوارها برای عبور دادن لوله خرطوم ها فرا میرسد و در نهایت با نصب تجهیزات روشنایی از نتیجه کار لذت خواهید برد .
شرکت پیمانکاری برق ساختمان
شرکت پیمانکاری برق ساختمان ؛ پیمانکاران تاسیسات الکتریکی با بر عهده گرفتن انجام تمام امور برقی ساختمان بخش اعظمی از مشکلات کارفرمایان را برطرف میسازند .یک کارفرما نمیتواند با نظارت بر همه ی امور ریز و درشت عملیات ساخت و ساز تمام وقت خود را صرف حضور در کارگاه ساختمان سازی کند .
چه بسا که شاید از چنین عملیاتی اطلاعات درست نداشته و مهارت کافی برای نظارت را نداشته باشد . اما با استخدام پیمانکاران با تجربه ، خیال خود را از پیشرفت به هنگام پروژه راحت میسازد . پیمانکاران تاسیسات برقی میتوانند اشخاص حقیقی یا حقوقی که بر اساس درخواست کارفرما ، تمام امور برقی یا بخشی از این عملیات را بر عهده میگیرند .
یک پیمانکار برق یا یک شرکت پیمانکاری برق ساختمان ، بعد از بررسی درخواست های کارفرما و موافقت با شرایط و خواسته ها ، یک قرارداد رسمی تنظیم کرده و با آگاهی به تمام مفاد قرارداد ، به تایید و امضای دو طرف میرسد . بعد از عقد قرارداد پیمانکار موظف است ، فعالیت خود را طبق بندهای ذکر شده در قرار داد و موارد توافق شده ، کار خود را شروع کند .
در هنگام انتخاب شرکت پیمانکاری برای همکاری و انجام تاسیسات برقی ، اولین نکته ای که باید به آن توجه نشان دهید تجربه ی کاری آن شرکت است . تحقیق و بررسی پروژه های گذشته پیمانکار برق شما ، و جزئیات مربوطه مانند محدوده کار و تاریخ اتمام ، برای ارزیابی بهتر شرکت های پیمانکاری برق بسیار تاثیر گذار میباشند .
وظایف پیمانکار برق ساختمان
وظایف پیمانکار برق ساختمان ؛ اگر بخواهیم از وظایف پیمانکار برق ساختمان صحبت کنیم ، همگی به قراردادی برمیگردد که در مرحله ی اول با تایید دو طرف یعنی کارفرما و پیمانکار به امضا رسیده است . میتوان گفت تمام وظایف یک پیمانکار در متن قرار داد ثبت میشود .
اما در حالت کلی که پیمانکار همیشه باید این نکات را در نظر داشته باشد ، صحت کار ، ایمنی کار و سلامت نیروی انسانی است . رعایت موارد ایمنی ، حفاظت مسائل فنی در کارگاه ، مقررات قانون کار ،تهیه و تامین لوازم ایمنی و همه ی مواردی که به امنیت جانی و مالی افراد مربوط میشود ، از وظایف اولیه ی پیمانکار برق ساختمان است .
پیمانکار باید از زبده ترین افراد برای انجام کارها بهده ببرد و بیش از نصب هر گونه تجهیزات تایید کارفرما یا مهندس ناظر را دریافت کند . غیر از مواردی که در قرارداد درج شده است ، پیمانکار برق به ازای هر پیامد ناشی از تاخیر ، ضعف عملکرد بی دقتی نقض قرار داد و هر گونه کوتاهی در انجام کار مسئول خواهد بود و باید در برابر کارفرما پاسخگو باشد .
موضوع بعدی موضوع تاریخ وقت تعیین شده در قرارداد است . پیمانکار باید طبق تاریخ معین شده ، نقشه ها ، اطلاعات فنی و دستورالعمل های مربوط به کارهای برقی و الکتریکی را آماده کرده و برای بررسی و تایید یا اظهار نظر در اختیار کارفرما قرار دهد .
نکته ای که وجود دارد ، حق انتخاب پیمانکاران در مواقع قبول یا رد یک پیشنهاد کاری است . معمولا کارکنان موظف به انجام کارهای مشخص شده هستند اما پیمانکار میتواند انتخاب کند که کار را بپذیرد یا رد کند . پیمانکار بعد از امضای قرارداد میتواند کارهای اضافه ای که توسط کارفرما ارائه میشود را به راحتی رد کند و هیچگونه مسئولیتی در قبول حتمی آن نخواهد داشت .