نظارت تاسیسات برق ؛ برق و تاسیسات برقی در ساختمان از آن دسته از موضوعاتی است که بهتر است توجه ویژه ای به آن شود . انجام امور طبق دستورالعمل های درست ، حفظ و رعایت ایمنی ، و انجام کارها طبق اصول و قواعد درست ، نیاز به یک نظارت و کنترل از بالا دارد . شرکت آسا نیرو انرژی برترین برند خدمات طراحی ، نظارت ، اجرا و مشاوره تاسیسات الکتریکی ساختمان در ایران ، در خدمت شما عزیزان می باشد .

کنترل و نظارت بر امور اجرایی تاسیسات برقی ساختمان ها یا مجتمع ها و مجموعه های صنعتی ، به عهده ی سازمان نظام مهندسی است . بنابراین افرادی که به عنوان مهندس ناظر بر سر ساختمان حضور پیدا میکنند ، باید به خوبی از مسائل فنی و اجرایی تاسیسات الکتریکی آگاه باشند و اطلاعات کافی را داشته باشند .

کنترل و رصد کردن کار سنگین و حساسی است و مسولیت بزرگی را بر دوش مهندسان ناظر میگذارد . به همین دلیل نظارت تاسیسات برق در ساختمان ها باید توسط افرادی با تجربه و متخصص انجام شود تا از پیش آمدن تخلفات و کم کاری توسط مجریان کار، جلوگیری شود .

یکی از دلایلی که مهندسان ناظر همواره در تلاشند تا اطلاعات خود را در چنین زمنینه هایی افزایش داده و به روز نگه دارند همین است . البته مشکلات فراوانی مثل  تنوع در منابع مقررات و شفاف نبودن الزامات و همچنین عدم وجود دستورالعمل های اجرایی درست و ثابت موجب شده است اجرا و نظارت امور برقی در ساختمان ها کمی سلیقه ای انجام شود . در چنین مواقعی متاسفانه اگر حادثه ای رخ دهد مسئولیت کار و جبران خسارت به پای مهندس ناظر خواهد بود .

نظارت تاسیسات برق

نظارت تاسیسات برق

به طور کلی وظیفه ی ناظر برق ساختمان ، نظارت بر نصب و راه اندازی تاسیسات و تجهیزات برقی  ، تحت دستورالعمل فنی میباشد که در محل انجام میشود . مهندس ناظر باید بتواند طبق اصول سازمان نظام مهندسی ، یک برنامه ریزی درست برای اجرای کار داشته باشد و بر چیدمان سیم و کابل ها و اتصال دستگاه ها نظارت داشته باشد .

مهندس میتواند به عنوان مسئول تماس بین مشتری و تامین کننده برای شفاف سازی اسناد تاسیسات برقی فعالیت داشته باشد و در مورد  روش های مختلف نصب تجهیزات و اجرای امور به مشتری مشاوره دهید. مهندس ناظر باید بتواند هر گونه مشکلی که در حین کار ایجاد میشود را برطرف سازد .

نکات مهم در نظارت تاسیسات برقی ساختمان

نکات مهم در نظارت تاسیسات برقی ساختمان ؛ در اجزای تاسیسات برقی و الکتریکی یکی از مهم ترین نکات رعایت نکات ایمنی است . با نصب صحیح سیستم های الکتریکی ، در وهله ی اول ایمنی افراد تامین میشود و سپس ایمنی لوازم برقی و تجهیزات و افرادی که با ایت تجهیزات سر و کار دارند ، تامین میشود . با رعایت اصول درست از هر گونه آتش سوزی های ناشی از اتصالات ، و یا برق گرفتگی و … جلوگیری میشود .

همانطور که اجرای این تاسیسات مهم و حیاتی است ، تعمیر و نگهداری آن ها نیز به همان اندازه مهم است، زیرا به کارکرد ایمن و کارآمد تجهیزات کمک فراوانی می کند . یک ناظر برق ساختمان ، قبل از اینکه یک پروژه را قبول کند ، باید با تمام مقررات ملی ساختمان و همچنین تاسیسات برقی ساختمان آشنایی کافی داشته باشد . در هر پروژه ساختمانی ، باید نقشه مصوب تایید شده توسط سازمان نظام مهندسی در اختیار مهندس ناظر قرار بگیرد تا بتواند بر طبق این نقشه کار را اجرا کرده و به انتها برساند. نکات مهم در نظارت تاسیسات برقی ساختمان شامل موارد زیادی میشود که در زیر به طور کوتاه به مهم ترین آن ها اشاره میکنیم .

اولین مرحله آشنایی با مالک و مجری و بررسی حریم شبکه برق در ساختمان و محوطه است که مهندس ناظر برق باید پیگیر آن باشد . سپس باید از اجرای ارت موقت و تابلو برق کارگاهی بازدید کند . در مرحله ی بعدی نوبت  همبندی و ارت همراه با پی میرسد که زمان گود برداری و بستن فونداسیون انجام میشود . چرا که  مجریان و برقکاران اطلاعات کافی در مورد اجرای همبندی ندارند  . همین موضوع دلیل اصلی وجود ناظر در زمان اجرای همبندی در ساختمان است .

سپس با نظارت بر اموری مثل بررسی خرید تجهیزات استاندارد و با کیفیت ، شیارزنی، لوله گذاری و قوطی گذاری ، سیم کشی، نصب تجهیزات و در نهایت رفع ایرادات احتمالی و تست ، در پیشبرد هرچه بهتر پروژه و تکمیل ساختمان میکوشد .

وظایف ناظر تاسیسات برق

وظایف ناظر تاسیسات برق ؛ یک مهندس ناظر باید در تمام مراحل اجرای تاسیسات الکتریکی در محل پروژه حاضر باشد و کلیه امور را کنترل کند . و مطمئن باشد که کلیه کارهای انجام شده در رابطه با تجهیزات و تاسیسات الکتریکی در حوزه ی مسئولیت آنها به اندازه کافی نظارت می شود و پیمانکاران  و کارگران و مجریان کم کاری نمیکنند .

از مهم ترین وظایف ناظر تاسیسات برق  نظارت بر نصب و آزمایش تجهیزات الکتریکی یا تاسیسات الکتریکی ، مطابق با مقررات ایمنی میباشد . از دیگر وظایف این مهندس میتوان به بررسی مشکلات پیش آمده در حین کار، و ثبت در دفترچه ی برق و گزارش به مدیر پروژه اشاره داشت . هر رویداد خطرناکی که ممکن است در حین انجام کار پیش آید و باعث آسیب به شخص یا اموال و دارایی افراد شود باید مورد بررسی قرار بگیرد . ناظران برق باید کلیه کارهای نصب تاسیسات و تجهیزات برق را طبق مقررات مورد بازرسی و تست قرار دهند و به طور مستمر سیستم تعمیر و نگهداری را کنترل کنند تا از به روز بودن آن اطمینان حاصل کنند.

نظارت تاسیسات برق

نظارت تاسیسات برق

کارگاه تاسیسات برقی

کارگاه تاسیسات برقی ؛ همانطور که گفتیم مهندس ناظر برق ساختمان وظیفه دارد ،  نقشه ای که توسط سازمان نظام مهندسی  تایید شده و در اختیار او قرار گرفته  است را به طور دقیق مطالعه کند و هرگونه مغایرتی که در طراحی تاسیسات برقی با مقررات ملی ساختمان مشاهده کرد  ، به اطلاع طراح جهت اصلاح برساند.

سپس در تمام مراحل اجرای امور در کارگاه تاسیسات برقی حضور داشته باشد و بر اجرای تمام مراحل کنترل و نظارت داشته باشد . میتوان گفت نظارت بر تاسیسات برقی از طریق بازرسی و کنترل انجام می شود . در حین نظارت یک کنترل جامع در محل نصب برق وجود دارد. هدف بررسی این است که آیا نصب با الزامات و شرایطی که در قانون تعیین شده است مطابقت دارد یا خیر. تاسیسات برقی باید به گونه اجرا شود که حفاظت کامل از جان و دارایی انسان ها در اثر آتش سوزی  یا برق گرفتگی و اتصالات خطرناک را تضمین کند. و این کار با نظارت یک مهندس ناظر انجام میپذیرد.

بعدی
طراحی برق ساختمان

برای ارسال نظر شما بایدوارد اینجا شوید.