اجرای تاسیسات برق ساختمان ، در مطلب امروز تصمیم داریم در ارتباط با اجرای تاسیسات برق ساختمان توضیحاتی ارائه دهیم که این نکات از اهمیتی زیادی برخوردارند . همانطور که مشخص است  در ساختمان سازی ، بعد از بنای اسکلت و سقف و دیوارها تازه کار اصلی شروع میشود . طبیعتا یک ساختمان نیمه کاره که هیچ نوع تاسیسات و امکاناتی ندارد به درد زندگی نمیخورد .

از بخواهیم به طور کلی در مورد تاسیسات ساختمان صحبت کنیم بسیار مبحث گسترده ای است و نمیتوان تنها چند جمله به آن اختصاص داد اما در مجموع سیستم گرمایش و سرمایش ، تهویه مطبوع، برق رسانی، دفع پساب ها و فاضلاب، تجهیزات مربوط به آسانسور و … همگی جزو تاسیسات ساختمان به حساب می آیند . تمام این تاسیسات و تجهیزات باعث افزایش رفاه و آرامش افراد در ساختمان می شود. به همین دلیل اهمیت وجود آن ها در ساختمان بسیار بالاست .

اما مبحث اصلی امروز ما به طور اختصاصی در ارتباط با تاسیسات برقی و الکتریکی ساختمان است . بنابراین همراه ما باشید تا در این باره بیشتر صحبت کنیم و برای کسب اطلاعات بیشتر با آسا نیرو انرژی تماس بگیرید .

اجرای تاسیسات برق ساختمان

اجرای تاسیسات برق ساختمان

تاسیسات برقی ساختمان چیست ؟

از مهم ترین و اساسی ترین تجهیزات مورد استفاده در یک ساختمان تازه بنا شده تاسیسات برقی و الکتریکی آن است . تفاوتی ندارد که ساختمان مورد نظر مسکونی ، تجاری ، اداری یا هر نوع ساختمان دیگری باشد . در هر صورت نیاز به تاسیسات لازم است . ولی نوع اجرای این کار در هر ساختمان ممکن است متفاوت باشد .

اگر هنوز نمیدانید که تاسیسات برقی ساختمان چیست  یا شامل چه تجهیزاتی میشود ، باید بگوییم که تاسیسات الکتریکی اساسی عبارتند از تامین روشنایی ، لامپ ها ، چه در داخل ساختمان و چه در بیرون و نما و جلوی ساختمان ، استفاده از ماشین ها یا وسایل برقی قابل حمل و غیر قابل حمل و شبکه سیم کشی آنها، از جمله سیم کشی اصلی، کابل،  کنترل پنل ها و سوئیچ ها ، تلفن، آنتن مرکزی، سیستم مدار بسته، سیستم اعلان و اطفاء حریق، دزدگیر و… .

به زبان دیگر مجموعه ای از تجهیزات الکتریکی که برق ساختمان را تامین میکند  تاسیسات برقی ساختمان است .

تاسیسات برقی ساختمان

تاسیسات برقی ساختمان

نحوه اجرای تاسیسات برقی ساختمان

اجرای تاسیسات برقی و الکتریکی کاری بسیار تخصصی و حساس است و باید توسط افراد ماهر و با تجربه انجام شود .

اگر در طراحی و نحوه اجرای تاسیسات برقی ساختمان قصوری، صورت گیرد صدمات جبران ناپذیری به بخش های مختلف ساختمان وارد خواهد شد . علاوه بر آن ممکن است جان افراد به خطر افتاده و اتصالات برقی باعث برق گرفتگی یا حتی آتش سوزی در ساختمان شود .

به همین دلیل هر شخصی نمیتواند امور تاسیسات الکتریکی ساختمان را بر عهده بگیرد .

بهتر است کارشناسان مجرب در این حوزه کمک بخواهید .

امور اجرایی برق و نصب تجهیزات از چند بخش کلی تشکیل میشود که اولین بخش آن طراحی و کشیدن نقشه است . این نقشه ها نیز میتوانند به صورت نقشه های مدار ﮔﺮاﻓﻴﻜﻲ، ﮔﺰارﺷﻲ و ﺷﻤﺎﺗﻴﻜﻲ تهیه شوند و در اختیار نصاب قرار بگیرند . که هر یک از این نقشه ها زیرشاخه های گسترده ی خود را دارند .

بعد از طراحی نقشه نوبت آماده سازی و زیر سازی است . مانند بریدن سوراخ ها، تهیه یراق آلات و تکیه گاه ها .

در این مرحله اعمال زیادی باید انجام شود برای مثال اول نقشه ی کشیده شده بر روی دیوارها به اجرا در بیاید . کلید و پریز ها هم سطح شده و با شلینگ تراز یا تراز لیزی خط تراز کشیده شود . مسیر لوله ها شیار زده و جای قوطی کلید ها کنده شود .

قوطی های کلید و پریز نصب شود و لوله های ورودی و خروجی از فیوز ثابت شود .

بعد از این بخش نوبت  تمیزکاری لوله ها و قوطی ها ،  سیم ریزی و کابل کشی ، عایق کاری سرسیم ها ، اتصال برق داخل ساختمان به برق اصلی و در نهایت نصب تجهیزات کابلی نما است .

و در نهایت نصب کلید و پریزها ، بستن ترمینال برق ، نصب دتکتور ها ، نصب فیوز ها و محافظ جان ها نصب آیفون تصویری ، نصب آیفون، نصب چراغ های راه پله ، نصب چراغ نما، نصب تابلوی برق موتورخانه و … انجام میشود .

نکات اجرایی تاسیسات برقی ساختمان

در این بخش چند نکته ی اساسی و مهم را در زمینه ی نحوه ی اجرای تاسیسات برق ساختمان ذکر خواهیم کرد .

یکی از مهم ترین نکات اجرایی تاسیسات برقی ساختمان ، نقشه خوانی درست است . تمامی اطلاعات مورد نیاز و نکات مهم معمولا در نقشه ها و پلان ها ثبت و نوشته میشوند . بنابراین در تمام مراحل اجرا و نصب تجهیزات به نقشه رجوع کنید و سعی کنید با مهندس ناظر در ارتباط باشید .

توجه داشته باشید اگر میخواهید یک برق کشی صحیح و بدون عیب داشته باشید باید تمام مراجل اجرای تاسیسات را بدون عیب و نقص انجام دهید و نکات ایمنی را در همه حال رعایت کنید .

یکی دیگر از نکات مهمی که باید رعایت شود توجه به ارتفاع کلید پریز هاست . معمولا ارتفاع مناسب پریز ها 50 سانتی متر از کف خانه است .

این فاصله استاندارد برای کلید‌ها ۱۱۰ تا ۱۲۰ سانتی‌متر می ‌باشد. در این قسمت لازم به توضیح است که فاصله گفته شده فاصله استاندارد کلید و پریز از کف خانه است‌.

این موضوع باعث میشود بعدها اگر نیاز به تعمیرات پیدا کردید راحت تر باشید .

توجه داشته باشید و که سیم و کابل ها به هیچ عنوان در مناطق مرطوب نصب نشوند . چرا که بسیار ریسکی و پر خطر است . وجود آب یا رطوبت در نزدیکی سیم و کابل ها میتواند باعث برو اتصالی و جرقه و در نهایت آتش سوزی شود . و علاوه بر ایجاد خسارات جبران ناپذیر مالی ، خسارات جانی نیز به همراه داشته باشد .

اجرای تاسیسات برق ساختمان

نکات اجرایی تاسیسات برقی ساختمان

قیمت اجرای تاسیسات برق ساختمان

وجود برق برای هر ساختمان موضوعی الزامی و حساس است و حین ساخت یک ساختمان اعم از مسکونی اداری تجاری ، تجهیزات و اتصالات برقی از مسائل تخصصی و مهم است . تاسیسات الکتریکی به معنای نصب ، تعمیر، تغییر و نگهداری تجهیزات الکتریکی و سیم و کابل ها، اتصالات ، دستگاه ها و وسایل برقی و روشنایی است .

قبل از شروع به کار بهتر است لیستی از هزینه ها و قیمت اجرای تاسیسات برق ساختمان تهیه کنید . معمولا قیمت اجرای تاسیسات برقی در ساختمان به موارد زیادی بستگی دارد که باید همه ی آن ها را در نظر بگیرید .

اما نکته ای که به دلیل قیمت و هزینه نباید از آن غافل شوید ، همکاری با یک فرد متخصص و با تجربه است . شاید فردی با قیمت پیشنهادی پایین تر شما را وسوسه کند اما تجربه و مهارت یک برق کش و نصاب حرفه ای ارزان نخواهد بود .

برای برآورد دقیق تر قیمت ها بهتر است اطلاعاتتان را بیشتر کنید و با یک کارشناس مشورت کنید . چرا که در هر صورت یک ساختمان به تاسیسات الکتریکی  نیاز دارد و باید هزینه های مربوط به این حوزه در نظر گرفته شود . هزینه های تجهیزات و لوازم مورد استفاده ، اجرت و دستمزد کارکنان و هر نوع هزینه ای که به حوزه ی برق و الکترونیک مربوط شود .

بعدی
طراحی و اجرای شبکه فیبر نوری

برای ارسال نظر شما بایدوارد اینجا شوید.