چپیمانکاری برق ساختمان ؛ شاید با پیمانکاری برق ساختمان آشنا باشید و بدانید که وظایف این مهندسان و کارشناسان چیست . اما برای محکم کاری در مطلب امروز به خوبی این شاخه را معرفی خواهیم کرد . حتی اگر با این شغل آشنایی دارید توصیه میکنیم از مطالعه ی آن سر باز نزنید . چرا که اطلاعات مفیدی را کسب خواهید کرد .
در هر کاری نیاز به یک مدیر و مسئول داریم تا کارها به درستی و با اصول و قواعد خود پیش برود و انجام شود . بدون یک برنامه ریزی درست و یک نظارت دقیق بر انجام امور نمیتوان توقع داشت که کارها عالی انجام شوند . چه بسا در مواردی مثل پروژه های بزرگ ساخت و ساز ساختمان و مجتمع ها که این موضوع بسیار حساس تر است .
طبیعی است اگر نحوه ی انجام کارها کنترل نشود و یا توسط افرادی بی تجربه اجرا شود نتیجه مطلوب نخواهد بود و تنها خسارات مالی و یا متاسفانه جانی بر جای خواهد ماند .
بنابراین در پروژه های بزرگی مثل ساختمان سازی نیاز به یک مدیر ، و کنترل گر داریم . اما این شخص کیست و چگونه میتواند به تمام امور ریز و درشت نظارت کند ؟ چنین چیزی امکان پذیر است ؟
بله امکان پذیر است و چنین افرادی برای کمک به مالک پروژه همیشه آماده هستند . این افراد با نام پیمانکار ساختمانی میتوانند یک شخص یا شرکت باشند و درزمینه های مختلفی برای پیشبرد پروژه به مالک راهنمایی و مشاوره دهند و یا کل امور را بر عهده بگیرند .
پیمانکار برق ساختمان از مهم ترین و حساس ترین بخش ها در ساخت و ساز ساختمان هاست .
در ادامه به طور مفصل در این خصوص صحبت خواهیم کرد . برای دریافت مشاوره و نظارت برق ساختمان همراه آسانیروانرژی بمانید .
قرارداد پیمانکاری برق ساختمان
اگر بخواهیم به طور کلی از مسئولیت های عمومی پیمانکار ساختمان بگوییم ، یک پیمانکار مسئول برنامه ریزی ، هدایت ، اجرا ، نظارت و بازرسی پروژه ساخت و ساز ساختمان است . مسئولیت از ابتدا تا انتهای پروژه بدون توجه به محدوده ی آن ادامه دارد .
اما پیمانکاران برق مسئولیت نصب ، نگهداری و تعمیر سیستم های برق را بر عهده دارند .
پس پیمانکار برق در حوزه ی الکترونیک و هر موضوعی که به برق مرتبط است ، باید امور را برنامه ریزی کند و طبق قوانین و روش های اصولی تاسیسات برقی را اجرا کند .
تمام این امور یعنی وظایف ، نحوه ی نظارت ، هزینه ها و بودجه و روش اجرای کار ، همگی به صورت مکتوب درج میشود و به امضای دو طرف یعنی مالک پروژه و پیمانکار در می آید . هر چیزی که در قرارداد پیمانکاری برق ساختمان ثبت شود و به امضای طرفین برسد ، باید طبق همان قوانین پروژه پیش رفته و در زمان معین تکمیل شود.
تنظیم قرار داد از مسائل مهمی است که نباید از آن چشم پوشی کنید . شما به عنوان یک کارفرما یا پیمانکار ، تعهدات و مسئولیتهایی را در قرداد مورد نظر امضا میکنید و بر عهده میگیرید . بنابراین در صورت بروز هر گونه مشکل و اتفاق خاصی شما مسئول هستید و قرداد به نوعی یک مدرک مهم محسوب میشود.
برای تنظیم یک قرداد بی نقص بهتر است با مشاوران و کارشناسان در این حوزه مشورت کنید و راهنمایی بخواهید .
پیمانکاران ساختمان در مراحل مختلف ساخت و ساز ممکن است نقش های متفاوت با مسئولیت های متفاوتی داشته باشند . بنابرانی سابقه ی پیمانکاران از موضوعاتی است که در مواقع عقد قرار داد بهتر است به آن توجه کنید . پیمانکارانی که تجربه کافی دارند بهتر می توانند به مسائل رایج در پروژه ها پاسخ دهند .
پیمانکار برق باید تمام قوانین ایمنی و حفاظتی را رعایت کرده و با روش های اصولی و کاملا ایمن پروژه را پیش ببرد .
پیمانکاری برق ساختمان در تهران
همانطور که قبلا ذکر شد، یک پیمانکار ساختمان دارای وظایف متعددی است که ممکن است بسته به قرارداد متفاوت باشد . پیمانکار توانایی این را دارد که یک پیشنهاد را در قرارداد قبول یا رد کند .
هر پروژه دارای یک برنامه ی زمان بندی اصلی است که تمام فعالیت ها را به همراه توزیع زمان و بودجه برنامه ریزی شده آنها توضیح می دهد. این برنامه تاریخ تکمیلی دارد که پیمانکاران باید آن را رعایت کنند و معمولاً جریمه های سنگینی برای از دست دادن این مهلت اعمال می شود. پس زمان عقد قرارداد باید به تمام مفاد قید شده در قرار داد دقت شود .
تکمیل دیرهنگام تنها در صورتی قابل توجیه است که پروژه توسط عوامل خارجی خارج از کنترل پیمانکار، مانند آب و هوای نا مناسب به تأخیر افتاده باشد.
پیمانکار برق ساختمان باید با تمام کد ها آشنا باشد و استانداردهای قابل اجرا را رعایت کند . در اصل پیمانکار برق با برنامه ریزی و طراحی درست سیستمی ، بر فرایند نصب و اجرا نظارت و کنترل خواهد داشت .
علاوه بر ساخت و سازهای جدید ، پیمانکاران برق خدمات نگهداری و تعمیر تاسیسات برقی ساختمان های قدیمی را نیز میتوانند بر عهده داشته باشند .
امروزه افراد یا شرکت های زیادی در خصوص پیمانکاری برق ساختمان در تهران یا شهرستان ها مشغول فعالیت هستند و در حال ارائه ی خدمات به مردم هستند . شرکت ما میتواند در این خصوص راهنمای خوبی برای شما کاربر گرامی باشد . برای صحبت با کارشناسان ما میتوانید با شماره های درج شده در سایت ما تماس بگیرید و در این خصوص راهنمایی بخواهید .
لیست شرکت های پیمانکاری برق ساختمان
اگر کارفرما هستید و در حال تحقیق و بررسی لیست شرکت های پیمانکاری برق ساختمان هستید و میخواهید با بهترین شرکت قرارداد ببندید ، بهتر است به چند نکته توجه داشته باشید . قبل از هر چیزی سابقه ی کاری و تجربه ی شرکت را مورد بررسی قرار دهید .
استفاده از روش های ساخت و ساز مقرون به صرفه و اطمینان از کافی بودن بودجه ی اختصاص یافته ، از وظایف شرکت های پیمانکاری است . اما کارفرما نیز باید مبلغ قابل قبول و منطقی را برای این کار در نظر بگیرد .
بی اطلاعی از الزامات قانونی در پروژه های عمرانی عذر موجهی نیست بنابراین پیمانکاران باید تمام مجوزهای لازم را قبل از شروع پروژه دریافت کنند ، در حالی که هزینه ها و مالیات های اعمال شده را پوشش می دهند. طبیعتا با مجوزهای ساخت و ساز مناسب و مجوزهای پیمانکار، پروژه می تواند بدون اختلال پیشرفت کند.
وظایف پیمانکار برق ساختمان
فراموش نکنید که پیمانکار برق باید پروژه را به موقع تکمیل کند و این شامل تمام تاسیسات و ابزار و تجهیزات الکتریکی و کابل کشی های برقی است .در طول فرآیند ساخت و ساز، پیمانکار ساختمان مسئولیت پیگیری پیشرفت و مدیریت هرگونه تغییرات لازم را بر عهده دارد.
این از وظایف پیمانکاران برق ساختمان است که از وجود بودجه ی کافی برای اتمام پروژه اطمینان حاصل کنند تا در اواسط کار ، پروژه با مشکل برنخورد . خرید مواد اولیه و تجهیزات با کیفیت و کافی یا خرید یا اجاره تجهیزات ساختمانی مورد نیاز پروژه از موارد بسیار با اهمیت و حساس است که پیمانکار باید در نظر داشته باشد .
مصاحبه و استخدام نیروی کار با تجربه و متخصص نیز برای اجرای کارهای برقی از دیگر وظایف پیمانکار برق ساختمان است . ناگفته نماند در مواردی ممکن است از پیمانکاران برق برای بازرسی سیستم برق ساختمان فراخوانی شود تا اطمینان حاصل شود که مطابق با کد و عملکرد صحیح آن است.
پیمانکاران ساختمان همچنین مسئول پرسنل خود هستند و مطمئن می شوند که کارکنان آنها اندازه و مهارت های فنی مناسبی دارند . پیمانکاران حقوق و دستمزد کارکنان خود و پرداخت های پیمانکاران فرعی را مدیریت می کنند.
یک پیمانکار حرفه ای باید در تمام مراحل انجام کارها ، علاوه بر کنترل و نظارت بر انجام درست و اصولی تاسیسات ، با توجه به مشخصات قرارداد و زمان بندی نیز باید پیشرفت پروژه را کنترل کند . و از ایجاد هر گونه اختلال در کارها جلوگیری کنند .