طراحی برق ساختمان ؛ امروزه با پیشرفت جوامع ، وضعیت دنیای کار و تغییرات در فناوری و تکنولوژی ، و با توجه به مشــاغل و حرفه های منحصر به فرد و تخصصی که هر روز در زمینه های مختلفی به بازار کار اضافه میشوند ، زندگی انسان روز به روز آسان تر و لذت بخش تر سپری میشود .

امروز شاهدیم که برای انجام هر کاری ، یک فرد متخصص برای کمک به افراد حاضر بوده و جای نگرانی نیست . به ویژه در مواردی که کار بسیار حساس و خطرناک استت . مانند اموری که با برق و الکترونیک سر و کار دارند . این مقدمه ای بود برای معرفی شغل طراحی برق ساختمان که از مهم ترین فاکتورها در هنگام ساخت و ساز ساختمان ها و مجتمع های مختلف میباشد . طراحی برق شاخه‌ ای از مهندسی برق است که فرد را قادر میسازد تا تجهیزات الکتریکی مورد استفاده در خدمات ساختمان را اندازه کند.

به زبان دیگر طراحی برق ساختمان شامل تمامی فرآیند برنامه ریزی و طراحی یک سیستم الکتریکی برای یک پروژه ی ساختمانی است . طراح برق شخصی است که چیدمان و نوع قرار گیری و محل قرار گیری تمام تجهیزات و لوازم جانبی برقی را طراحی میکند و سیم کشی ها کابل کشی ها ، وسایل مختلف برقی و تجهیزات و … را با یک برنامه ریزی درست و اصولی به اجرا میرساند .

رشد و تحول سریع تکنولوژی صنعت برق و تغییر نیاز بازار کار در بخش توزیع و سیم کشی برق منازل مسکونی یا مجتمع های بزرگ و مناطق صنعتی ، ایجاب میکند که قبل از شروع پروژه ی ساخت و ساز با یک مهندس برق ، یا شرکت های پیمانکاری برق مشورت کرده و راهنمایی بخواهید . تا از خطرات احتمالی تا حد امکان جلوگیری کنید .

 

 

طراحی نقشه برق ساختمان

طراحی نقشه برق ساختمان ؛ در هنگام ساخت و ساز یا تعمیر و بازسازی یک ساختمان ، یکی از اقدامات اصلی و اولیه ی هر مهندس برق ، طراحی نقشه برق ساختمان است . نقشــه ی برق نوعی زبان ترســیم برای انتقال اطلاعات  و ایده های ذهنی طراح برق به برقکار می باشد . این کار به دلیل حساسیت بالا حتما باید  توسط افراد مجرب و متخصص انجام شود.  از طرفی فرد اجرا کننده ، باید به خوبی نقشه خوانی بلد باشد و بتواند مســیر لوله های برق ، تعیین جانمایی کلیــد ، پریز و دیگر تجهیــزات و قطعات الکتریکی ساختمان را به طرز دقیق تشخیص دهد . به همین دلیل علاوه بر مهم بودن مرحله ی طراحی نقشه ، نقشه خوانی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است .

نقشه به نوعی یک زبان فنی مشــترک بین طراح و برقکار سیستم های الکتریکی ساختمان می باشد . توانایی خواندن نقشه، مهارتی است که با استفاده از آن، می توانید مشخصات اجزای یک نقشه معماری و همچنین جانمایی تجهیزات الکتریکی و مسیر مدارهای روشنایی را مشخص نمایید.یک فرد متخصص برق کار به طور حتم میتواند  قسمت های مختلف پالن یک ساختمان را بخواند و متوجه نکته های موجود در آن شود .

طراحی الکتریکی مستلزم برنامه ریزی، ایجاد، آزمایش، یا نظارت بر توسعه و نصب تجهیزات الکتریکی، از جمله تجهیزات روشنایی، سیستم های قدرت، توزیع برق، سیستم های آتش نشانی و ایمنی جان افراد ، قطعات الکترونیکی، و زیرساخت های ارتباطات صوتی و داده ای است.

همانطور که متوجه شدید پروژه های طراحی نقشه برق ساختمان  می توانند گسترده و بسیار پیچیده باشند ، به همین دلیل توصیه میشود برای انجام امور تاسیسات برقی ساختمان به سراغ افراد با تجربه ای بروید که تخصص و مهارت کافی در این زمینه را داشته باشند .

طراحی برق ساختمان

طراحی برق ساختمان

طراحی تاسیسات برقی ساختمان

طراحی تاسیسات برقی ساختمان ؛ طراحی برق ساختمان ، طراحی انواع سیستم‌ های الکتریکی است. هر پروژه ی ساخت و ساز یا بازسازی ساختمان ، باید دارای یک مفهوم طراحی باشد که توسط  مالک ساختمان یا همان کارفرمای اصلی ساخته شده است . بر اساس نیاز کارفرما ، مهندس یا معمار میتواند مجموعه ای از نقشه های ساختمانی را تهیه میکند که حاوی تمام اطلاعات مورد نیاز است و آن را به کارفرما ارائه میدهد . و در نهایت در صورت تایید کار اجرا خواهد شد .

بعد از طراحی و تهیه ی یک نقشه ی بی نقص و کامل برای تاسیسات الکتریکی یک ساختمان ، نوبت به اجرای آن میرسد که باید قطعا توسط افراد ماهر انجام شود . در فرایند انجام عملیات سیم کشی و اجرای تاسیسات برقی ، رعايت اصول سيم کشی و استفاده صحيح از ابزارآلات در برقراری اتصالات الكتريكی نقش بسيار مهمی را ايفا می کنند.

به دلیل خطرات بالایی که ممکن است در این زمینه تهدید کننده باشد ، رعایت اصول ایمنی و محافظت از جان و مال افراد همیشه باید در الویت قرار بگیرد . یک خطای کوچک در کار ممکن است موجب جرقه و آتش سوزی ، اتصالی برق ، سوختن لوازم برقی یا متاسفانه برق گرفتگی افراد شود . به همین دلیل یک فرد متخصص و برق کار از همان ابتدای طراحی تاسیسات برقی ساختمان تا زمان اجرا ، باید از نظر فنی با انواع بسته های نرم افزاری مهندسی و طراحی و تجهیزات و ابزارهای مختلف آزمایشگاهی آشنا باشد و اطلاعات و مهارت کافی در این زمینه را داشته باشد .

فرآیند طراحی برق ساختمان

فرآیند طراحی برق ساختمان ؛ تاسیسات برقی میتواند برای ساخت یک ساختمان جدید باشد و یا میتواند برای بازسازی و تعمیرات یک مجتمع اجرا شود . در مورد ساخت و ساز ساختمان های جدی فرآیند طراحی برق چندین مرحله مهم توسعه را طی می کند.

مهندس طراح فرآیند طراحی را ابتدا با درک محدوده پروژه آغاز می کند . نقشه های معماری و ساخت و ساز را دقیق رصد میکند و پس از آن، طراح هر جزء (مناطق اداری عمومی ، ماشین آلات ویژه ، تجهیزات توزیع برق و… ) را طبق استاندارد های صنعت طراحی و تعریف می کند. بعد از آن برقکار یا سیم کش طبق نقشه های برقی ، قطعات خاص ، تجهیزات مورد  نیاز ، کابل کشی ها و لوازم جانبی را به هم متصل ، سازماندهی میکندو در آخر ارائه ی نهایی طرح الکتریکی را به کارفرما تحویل میدهد .

طراحی برق ساختمان

طراحی برق ساختمان

آموزش طراحی برق ساختمان

آموزش برق ساختمان ؛ این روزها همه میدانیم که هر نوع ساختمانی ، اعم از اداری، تجاری، مسکونی، آموزشی و غیره ، نیاز به تاسیسات برق دارند . تاسیسات برقی فقط مربوط به سیستم روشنایی یا نصب لوازم برقی نیست ، بلکه دامنه ی فعالیت این رشته بسیار گسترده است .

یک متخصص برقکار باید بتواند انواع تجهیزات و لوازم جانبی مورد نیاز ساختمان ، مثل آیفون ها ، دوربین های مدار بسته یا سیستم های امنیتی و درب ها و کرکره های برقی و… را راه اندازی کند . با توجه به این توضیحات افراد برای انجام هر گونه کار برقی خود به سراغ متخصصین این حوزه میروند و بازار شغلی رشته ی برق و الکترونیک رونق خوبی گرفته است . به همین جهت افراد زیادی علاقه مند به فراگیری  آموزش طراحی برق ساختمان هستند .و به دلیل بازار کار خوب این رشته افراد تمایل دارند وارد این حوزه ی کاری شوند .

به دلیل گسترده بودن حوزه ی برق و تاسیسات الکتریکی مثل :

  • رباتیک
  • پست های برق
  • سیستمهای کنترل
  • تجهیزات ارتباطی
  • طراحی مدارهای الکترونیکی
  • طراحی مدار کامپیوتر و دیجیتال

بسیاری از مهندسان برق در بیش از یک زمینه ی طراحی برق تخصص دارند . به این ترتیب میتوان گفت اگر به این رشته علاقه دارید میتوانید حوزه ی خاصی را انتخاب و در مجموعه آسا نیرو انرژی آموزش ببینید و مشغول بکار شوید.

بعدی
مشاور برق ساختمان