خدمات فیبر نوری ؛ برای انتقال داده ها توسط نور لیزر استفاده میشود ، یک کابل فیبر نوری که قطر کمی دارد از مجموعه ای از فیبرها تشکیل شده است که میتواند صدها هزار فایل را ارسال کند .
فیبر نوری یا تار نوری رشته باریک و بلندی از یک ماده شفاف مثل شیشه یا پلاستیک است میتواند نوری را از یک سر آن وارد شده از سر دیگر خارج کند ، فیبر نوری دارای پهنای باند خیلی بالاتر از کابل های معولی است و با فیبر نوری میتوانیم تلفن ، فایل ، کنفرانس ، ویدیو و داده های دیگر را به راحتی با پهنای باند بالا 10 گیگابایت را منتقل کنیم .
امروزه که همه افراد از اینترنت استفاده میکنند و خیلی ها کسب درآمد دارن و فروشگاه آنلاین که در فضای مجازی درآمد زایی میکنند به دنبال اینترنت هایی با سرعت بالا هستند که هم کارشان سریع انجام شود و انتقال و بارگذاری مطالب برایشان راحت تر باشد پس لازم است با خدمات و اجرای فیبر نوری آشنا شویم .به منظور کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان میتوانید با کارشناسان ما در آسا نیرو انرژی تماس بگیرید .
اینترنت فیبر نوری به اینترنتی میگویند که بر بستر کابل های فیبر نوری فعالیت میکند . فیبر نوری داده ها را براساس شکست نور ، به صورت ذرات نوری انتقال میدهد به همین دلیل سرعت انتقال داده ها در آن بسیار بالا است .
کاربرد فیبر نوری
کاربرد در مخابرات
یکی از مرسوم ترین کاربرد های فیبر نوری انتقال اطلاعات توسط نور لیزر است .
کاربرد در حسگرها
استفاده از حسگرهای فیبر نوری برای اندازه گیری برای اندازه گیری کمیت های فیزیکی مانند : جریان الکتریکی ، میدان مغناطیسی ، فشار ، حرارت ، جابجایی ، آلودگی آب های دریا ، سطح مایعات ، تشعشات پرتو های گاما و ایکس در سال اخیر بوده است . در این نوع حسگرها از فیبر های نوری به عنوان عنصر اصلی بهره گیری میکنند بدین ترتیب که ویژگی های فیبر نوری تحت میدان کمیت مورد اندازه گیری تغییر یافته و با اندازه شدت کمیت تاثیر پذیر میشود .
مخابرات فیبر نوری یک روش انتقال اطلاعات از یک مکان به مکان دیگری است وقتی که اطلاعات وارد میشود یک موج الکترومغناطیسی تغییر شکل میدهد و اطلاعات را حمل میکند و به مقصد میرساند . در سال های اخیر گسترش سیستم فیبر نوری بدر اطلاعات و ارتباطات سیار چشمگیر بوده است ، کابل های قیبر نوری به خاطر مزایایی که دارد جایگزین مناسبی برای کابل های مسی شده است و در هسته اصلی شبکه ها در دنیا توسعه یافته است .
فیبر های نوری در تعدادی از شرکت های مخابرات هم برای انتقال سیگنال های تلفن ، ارتباط اینترنتی ، و سیگنالهای تلویزیون کابلی مورد استفاده قرار میگیرد . با تحقیق روی سرعت فیبر نوری به سرعت اینترنت بالای 10گیگابایت رسید اند .
اینترنت فیبر نوری
فیبر نوری سریع ترین روش برای اتصال به اینترنت است و اخیرا در حال رایج شدن است اما در مقایسه با
ADSL – VDSL رواج کمتری دارد زیرا تاکنون دسترسی به این دو اینترنت راحت تر بوده است .
اینترنت فیبر نوری نوری نوعی از اتصال به پهنای باند اینترنت است که سرعت اینترنتی از 100 تا 100 مکابایت را بر ثانیه رقم زده است که با بیشترین کیفیت انتقال فایل را انجام داده است . سیستم اینترنت فیبر نوری ویژگی های منحصر به فردی دارد که شامل :
- در این فناوری تبادل داده ها به صورت لیزری انجام میشود ، از این رو هیچ گونه نویز و یا اختلالی در تبادل داده ها در این بستر وجود ندارد .
- در مقایسه با فناوری قدیمی تر همچون کابل های مسی فاصله کاربر از مرکز مخابرات تجربه ای بی نظیر در سرعت است زیرا فناوری های قدیمی این فاصله تاثیر گذار در سرعت بود اما در کابل های فیبر نوری فاصله تاثیری ندارد و سرعت بالا حفظ میشود .
سیستم خدمات فیبر نوری چند سالی است که در کشور ها توسعه یافته است و دارد جایگزین سیستم های قدیمی همچون کابل های مسی میشود از این رو برای استفاده بهتر و در دسترس داشتن اینترنت پرسرعت تعدادی از شرکت ها اقدامات لازم برای زیرساخت های گسترش خدمات فیبر نوری را انجام داده اند در این سرویس ارتباط مخابرات تا محل سکونت کاربر بر بستر فیبر نوری قرار میگیرد و اینترنت با سرعت بالا خواهیم داشت .
با استفادده از اینترنت فیبر نوری مخصوصا برای افرادی که آنلاین کار میکنند نه تنها دریافت فایل با اینترنت پرسرعت انجام میشود بلکه ارسال هم با همان سرعت بالا انچام میشود .
خدمات کابل کشی فیبر نوری
خدمات کابل کشی فیبر نوری در شبکه های کامپیوتر جزء شبکه به حساب می آید ، کابل کشی و اجرای فیبر نوری در داخل و بیرون ساختمان انجام میشود ، کابل کشی نیز زمینی و هوایی هم امکان پذیر است که این کار تخصصی تر است و باید با دقت و مهارت بیشتری انجام شود .
در دنیای امروز با پیشرفت های چشمگیر تکنولوژی در فناوری ارتباط و نیاز بیشتر به اینترنت پرسرعت فیبر نوری این خدمت را به ما ارائه میدهد ، کابهای فیبر نوری در بستر اصلی شبکه های ارتباطی قرار دارند که میتواند با سرعت زیاد و حجم بیشتر از کابل های قدیمی اطلاعات را منتقل کنند . طراحی و اجرا و راه اندازی فیبر نوری به دانش و تخصص بالا نیاز دارد .
برای طراحی شبکه فیبر نوری باید از متد های استاندارد و تجهیزات خاص استفاده شود که وجود این تجهیزات و رعایت اصول و استاندارد کار کردن نتیجه مطلوب و لازم را به ما میدهد . در طراحی و پیاده سازی شبکه های فیبر نوری استفاده از استاندارهای بین المللی بسیار مهم است که در صورت عدم رعایت این اصول نتیجه راضی کننده ای نخواهیم داشت .
برای کابل کشی فیبر نوری و اجرای آن نیازمند بستری مناسب با نوع پروژه و مسیر اجرا هستیم ، که این مسیر ممکن است از طریق زمینی ، هوایی و یا داخلی باشد در هریک از مسیرها بسترسازی مناسب و خاص خود را برای نصب کابل های فیبر نوری در بستر شبکه نیاز دارد . در صورت عدم وجود بستر مناسب جهت کابل کشی فیبر نوری باید بستر سازی متناسب با کابل کشی فیبر نوری و طول و نوع مسیر انجام شود .
کابل های فیبر نوری در طول های مشخصی تولید شده اند و برای جاهایی که طول بیشتری دارند باید چند کابل نوری را به هم متصل کنیم عمل اتصال دو رشته کابل نوری در ورودی ساختمان ها ، باکس های کابل کشی ، کوپلر ها و نقطه ی واسطه شبکه صورت میگیرد .