تابلو برق هوشمند ساختمان ؛ در زندگی امروزی ، علم و فناوری چنان با تمام امور روزمره ی ما عجین شده است که گاهی نبود آن ممکن است حتی زیان و خسارت به بار بیاورد . تکنولوژی رفته رفته جایگاه خود را بیش از پیش  ثابت کرده است . به طور حتم نام خانه های هوشمند را شنیده اید . یا با این نوع خانه ها آشنا هستید .

آیا تا به حال پیش آمده است که بیرون از خانه باشید و به این فکر کنید که آیا گاز را خاموش کردم یا نه ؟ اینکه دزدگیر خانه را فعال کردم یا نه ؟ خب خانه های هوشمند دقیقا برای همین موضوعات طراحی شده اند . اینکه بتوان از راه دور روشنایی خانه ، لوازم گرمایشی و سرمایشی و سیستم امنیتی را  کنترل کرد ، امری لذت بخش و مورد اطمینان خواهد بود.

پیشنهاد میشود در رابطه با تابلو برق هوشمند ساختمان ، مقاله هوشمندسازی ساختمان را نیز مطالعه بفرمایید .

تابلو برق هوشمند ساختمان نیز یکی از همین تجهیزات است . میتوان گفت یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده ی ساختمان های امروزی ، تابلو برق های هوشمند هستند . اگر در این باره نیاز به اطلاعات دقیق تری دارید ، این مطلب برای شما مفید خواهد بود .

تابلو برق هوشمند ساختمان چیست ؟

اکثر ساختمان های امروزی ، دارای تابلو برق های هوشمند هستند و افراد ساکن میتوانند امور برقی و الکترونیکی را به راحتی کنترل کنند . اما تابلو برق هوشمند ساختمان چیست ؟ و چگونه عمل میکند ؟ قبل از هر چیزی بگویید چه کسی ممکن است از کنترل روشنایی ، لوازم تفریحی و دما از روی مبل یا تخت خواب خود لذت نبرد؟ مهم ترین ویژگی این تجهیزات قابلیت کنترل از راه دور است . این تابلو برق ها قابلیت کنترل از راه دور دارند و با این ویژگی نقش به سزایی در زمینه ی تأمین ایمنی ساختمان ها دارند . این سیستم ها در برابر نوسانات الکتریکی به صورت خودکار واکنش نشان میدهند . علاوه بر این ها ، افراد نظات بیشتری بر روی مصرف انرژِی دارند و از هدر رفت انرژی جلوگیری میشود .

مزایا تابلو برق هوشمند ساختمان

برای اینکه بتوانید جریانات برقی و سیستم الکتریکی یک ساختمان را هوشمند کنید نیازمند تجهیزات متعددی  هستید . تابلو برق هوشمند از مهم ترین ابزار مورد نیاز برای هوشمند سازی برق ساختمان است . تابلو برق های هوشمند نوعی کنترلر دارند و به وسیله ی آن میتوان از راه دور تمام لوازم مرتبط با برق را کنترل کرد . هوشمند سازی برق ساختمان فواید بسیاری دارد و رفاه و آسایش افراد را به شدت تحت تاثیر مثبت قرار میدهد .  اما از مهم ترین مزایا تابلو برق هوشمند ساختمان ، افزایش امنیت در ساختمان است .

این سیستم برای قطع برق در شرایط اضطراری مثل جرقه زدن سیم و کابل ها ،خطر آتش سوزی ،  و یا موارد این چنینی بسیار کارآمد هستند . با بکار گیری این روش ،  کنترل تابلو برق هوشمند از راه دور ممکن خواهد شد . تمامی سیستم های روشنایی، گرمایشی، سرمایشی و وسایل الکتریکی به آسانی کنترل میشود و در کاهش مصرف برق صرفه جویی خواهد شد .

تابلو برق هوشمند ساختمان

تابلو برق هوشمند ساختمان

کاربرد تابلو برق هوشمند ساختمان

در حالت کلی تابلو برق شامل یک محفظه فلزی می باشد که درون آن از قطعات مختلف و سیم های گوناگونی پر شده است . استفاده از این محفظه باعث نظم دهی بیشتر به قطعات مختلف و همچنین دسترسی راحت تر به آنها میشود .

حالا در نظر بگیرید که این تابلو برق با متصل شدن به یک شبکه از  طریق تلفن همراه یا رایانه شخصی  کنترل شود . میتوانید به راحتی توزیع برق را در ساختمان مدیریت کنید ، و مستقیما از میزان مصرف انرژی تجهیزات الکترونیک مطلع شوید . کاهش مصرف انرژی و صرفه جویی در مصرف برق باعث شده است که کاربرد تابلو برق هوشمند ساختمان در خیلی از مراکز تجاری و اداری نیز مورد استقبال قرار بگیرد .

قیمت تابلو برق هوشمند ساختمان

یکی از نکاتی که افراد در هنگام تصمیم به هوشمند سازی اتصالات برقی و استفاده از تابلو برق هوشمند ، به آن توجه ویژه ای دارند ، هزینه های این کار است . خب طبیعی ست که استفاده از تجهیزات پیشرفته در ساخحتمان نیازمند پول و هزینه ی بالایی میباشد اما نباید اهمیت استفاده از سیستم هوشمند را فراموش کنید .

قیمت تابلو برق هوشمند ساختمان به مواررد زیادی بستگی دارد که از مهم ترین آنها می توان به تعداد نقاط کنترلی موجود اشاره کرد .البته نوع تجهیزات و ابزار آلات استفاده شده و کیفیت قطعات و شرکت سازنده ی این تجهیزات نیز میتواند  در تعیین قیمت نهایی اثر گذار باشد .

تابلو برق هر ساختمان و مجتمعی باید با توجه به مقدار آمپر مصرفی و میزان برق مورد استفاده در هر قسمت ، تهیه شود . برای مثال برای ساختمان های کوچک تر برق تک فاز نیز کافی است اما برای مجتمع ها یا پاساژ های بزرگ نیاز است که از برق سه فاز استفاده شود .

اجزای تابلو برق هوشمند ساختمان

تابلو برق های ساختمان از اجزای مختلف تشکیل شده و در طرح های گوناگونی وجود دارند . اندازه و قاب آن ها با توجه به ساختمان و تجهیزات به کار رفته متغیر میباشد . هر یک از تجهیزات مورد استفاده در تابلو برق ، وظیفه ی منحصر به فرد خود را دارد  .

برای مثال یکی از مهم ترین اجزای تابلو برق هوشمند ساختمان مدار قدرت میباشد . هر مداری که از الکتریسیته به منظور کارکردن بار روی صفحه کنترل صنعتی استفاده میکند ، مدار قدرت است . حالا در نظر بگیرید که این مدار بسته باشد . چه اتفاقی خواهد افتاد ؟

بسته شدن مدار باعث می شود دستگاه متصل به آن شروع به کار کند در حالی که قطع شدن مدار باعث توقف دستگاه می شود. به همین دلیل هر یک از اجزای تشکیل دهنده ی تابلو برق اهمیت فراوانی دارد .

در زیر لیست تمام این اجزا و تجهیزات را میتوانید مطالعه کنید .

  • مدار قدرت
  • مدار کنترل
  • کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی (PLC)
  • سوئیچ
  • سوئیچ جدا کننده
  • بلوک های ترمینال
  • کنتاکتور
  • درایوهای موتور
  • ترانسفورماتور
  • رله
  • فیوز
  • بی متال
  • قطع کننده مدار
  • تایمر
  • سیم کشی و کابل
  • تجهیزات اندازه گیری
  • کلید نشتی جریان
  • پنل های زمین
  • پنل های پشتی

سفارش تابلو برق هوشمند ساختمان

یکی از نکات قابل توجه در تابلو برق های هوشمند قابلیت برنامه ریزی نرم افزاری ، متناسب با نیاز های مشتری است . شما میتوانید کلیه تجهیزات الکتریکال در یک ساختمان را ، از کلیدها، ترموستاتها و چشمی ها گرفته تا فعالسازها و پنلهای لمسی ، طبق یک برنامه ریزی درست کنترل کنید .

این موضوع باعث شده است سفارش تابلو برق هوشمند ساختمان نسبت به قبل افزایش یافته و طرفداران بیشتری را جذب خود کند . نصب و راه اندازی تابلو برق هوشمند نیازمند تخصص بالایی می باشد و حتما باید توسط افراد با تجربه و ماهر انجام شود . در غیر این صورت با یک اشتباه کوچک ممکن است خسارات جانی و مالی وارد شود .

نقشه تابلو برق هوشمند ساختمان

مزایای استفاده از این سیستم های جدید و پیشرفته در صنعت برق ساختمان باعث شده است افراد با خیال راحت تری به امور الکتریکی بپردازند . برای مثال استفاده از تابلو برق های هوشمند در ساختمان ها باعث افزایش طول عمر وسایل الکتریکی خواهد شد و با این روش به راحتی میتوانید کنتاکتورها خاموش و روشن کنید یا از طریق تلفن از قطعی برق با خبر شوید .

اما فراموش نکنید هوشمند سازی یک ساختمان شامل بخش های مختلفی میشود . از سیم کشی هوشمند و نصب انواع ماژولها  تا استفاده و نصب کلید های هوشمند ، همگی نیازمند یک نقشه تابلو برق هوشمند ساختمان است که مهندس نصاب باید طبق آن نقشه کار نصب و راه اندازی را انجام دهد .

ابعاد تابلو برق هوشمند ساختمان

معمولا ابعاد تابلو برق هوشمند ساختمان بستگی به قطعات و تجهیزاتی دارد که مالک نیاز دارد . اینکه چه نیاز هایی از یک تابلو برق هوشمند دارید ، باعث میشود قطعات و تجهیزات مورد مصرف شما بیشتر شود بنابراین باید فضای کافی در تابلو برق وجود داشته باشد . اما به طور کلی ابعاد *80، 100*80 و 100*120 با عمق پانزده سانتیمتر ابعاد استاندارد تابلو برق ساختمان است.

بعدی
نحوه استفاده از آی پی تی وی

برای ارسال نظر شما بایدوارد اینجا شوید.