اجرا تاسیسات الکتریکی ؛ یکی از بخش های بنا کردن یک ساختمان می باشد . تاسیسات برقی یک ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد . در اجرا تاسیسات الکتریکی که پس از مرحله طراحی سیستم الکتریکال می باشد ؛ باید به دو نکته توجه کرد یکی زیرساخت مورد نیاز برای تامین انرژی الکتریکی و توسعه فرآیند ساخت و ساز  و دیگری در خصوص لوله کشی ، سیم کشی ، روشنایی و خروجی ها می باشد ، که در پایان پروژه استفاده می شوند .

سیستم الکتریکی از مهمترین و ضروری ترین اجزای تاسیسات الکتریکی ساختمان در هوشمندسازی ساختمان های امروزی می باشد ، یکی از انواع ساختمان که به تجهیزات الکتریکی نیازمند هستند ، ساختمان مسکونی می باشد . در یک ساختمان مسکونی در بخش هایی مانند پذیرایی ، آشپزخانه ، اتاق خواب و … به جهت سیستم های روشنایی ، گرمایشی و سرمایشی و … به اجرا تاسیسات الکتریکی نیازمند است که در پروژه های مختلف ساخت و ساز این برق  به شکل های متفاوتی تامین می گردد . برای اجرا تاسیسات الکتریکی خطرات بسیاری وجود دارد که می بایست اقدامات ایمنی را در راستای انجام آن به خوبی رعایت کرد ، همچنین نصب صحیح برق و تجهیزات برقی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد .

برای اجرا تاسیسات الکتریکی ابتدا باید لوازم و تجهیزات مورد نیاز مورد بررسی قرار بگیرد و اینکه این تجهیزات از چه برندی باشد و چه قیمتی و چه ویژگی های منحصر به فردی داشته باشد زیرا هرچه کیفیت تجهیزات بهتر باشد ، دوام و عملکرد بهتری در کار خواهند داشت . در اجرای تاسیات الکتریکی باید ویژگی هایی مثل دوام و عمر طولانی ، سهولت نصب ، صرفه جویی در انرژی و قابلیت اعتماد در نظر گرفته شود . رعایت تمامی این موارد با کمک متخصصان این حوزه و مهندسین امکان پذیر می باشد .

آسا نیرو انرژی مجری تاسیسات الکتریکال

آسا نیرو انرژی مجری تاسیسات الکتریکال

مراحل اجرا تاسیسات الکتریکی

همانطور که گفته شد اجرا تاسیسات الکتریکی یکی از مهمترین و اصلی ترین بخش های بنای یک ساختمان می باشد که شامل مراحل طراحی ، مشاوره ، اجرا و نظارت می باشد . اجرا تاسیسات الکتریکی بسیار کار حساسی می باشد بنابراین نیازمند یک تیم قوی و با تجربه جهت طراحی و اجرا می باشد . طراحی تاسیسات الکتریکی شامل سیستم روشنایی ، آسانسور و پله برقی ، سیستم های هشدار دهنده ، طراحی تابلوها و … می باشد . تاسیسات الکتریکی هم مانند هر پروژه ی ساختمانی نیازمند نقشه اولیه قوی می باشد و بدون نقشه به مرحله اجرا نخواهد رسید . اجرا تاسیات الکتریکی به موضوعات فرعی که در زیر شرح داده شده تقسیم می شود . موفقیت در یک از آنها نیاز به موفقیت در مرحله قبل را دارد .

مجرای برق موقت

اولین گام برای اجرا تاسیات الکتریکی جمع آوری اطاعات مورد نیاز توسط پیمانکار برق می باشد . این داده ها واطلاعات شامل مواردی مثل محدوده ، محاسبات متریک ، نقشه های الکتریکی و تک سیم می باشند . در حین پروژه نیازمند نقشه معماری و برنامه زمانبندی عملیات عمرانی هم می باشد .

به این فاز ، فاز مرطوب گفته می شود و با تمرکز بر پایه ساختمان شروع می شود . از ژنراتور می توان برای تامین برق موقت ساختمان استفاده کرد .

فاز ناهموار

در اجرا تاسیسات الکتریکی در این فاز کارشناس برق روی سیم کشی مدار کار میکند و همه روشنایی های لازم فراهم می شوند . ضمنا سیم کشی های امنیتی در زیرشاخه این صفحه قرار می گیرد .

نیازهای موقت

وقتی هر کاری در زمان مقرر خودش و به درستی انجام شود ، روشنایی موقت نصب می شود . در این مرحله کارشناسان این پروژه بیشتر به جزییات کار می پردازند . سیستم های موقت و کنترل دما نیز در این فاز قرار گرفته می شود .

مرحله پایانی

در این مرحله تغییرات بسیار زیادی به چشم می خورد . کارهایی مثل نصب چراغ ، سقف و کف ، کابینت و وسایل الکتریکی در دسترس قرار دارند .

تغییرات و گارانتی

در انتهای کار که اجرای تاسیسات الکتریکی به پایان برسد پیمانکار برق همه کارهای انجام شده را باید مورد آزمایش قرار دهد و سیم کشی های اشتباه را تشخیص دهد . در این مرحله میتوان هر گونه تغییر و یا اصلاحی را در پروژه انجام داد و برای رفع مشکلات موجود اقدام کرد .

فرآیند طراحی اجرا تاسیات الکتریکی ساختمان

به طور کلی الزامات طراحی الکتریکی براساس سیستم های مجود در ساختمان مشخص می شوند و نیاز های مالک مورد توجه نمی باشد . بعد از شناسایی و بهینه کردن بارهای الکتریکی ؛ مدار انشعاب مناسب برای تغذیه مشخص می شود ، برخی از بارها مثل پریز برق می توانند مدارهای مشترکی داشته باشند .

مجرای برق توسط فضایی که رساناها دارند انتخاب می گردد .مراکز بار در بخش های ساختمان توزیع می شوند و سپس تجهیزات مورد نیاز مطابق کل ساختمان برای سرویس دهی تعیین می شوند .

لازم به ذکر است که اجرا تاسیات الکتریکی ستون فقرات بسیاری از سیستم های ساختمانی می باشد بنابراین این تاسیسات برای عملکرد بهتر باید بصورت ایمن طراحی گردند . همچنین سیستم های التریکی بیش از حد مهندسی شده هم توصیه نمی شوند زیرا هزینه های پروژه را بسیار افزایش می دهد .

اجرا تاسیسات الکتریکی

اجرا تاسیسات الکتریکی

نکات مهم در اجرا تاسیسات الکتریکی ساختمان

  • برای ایجاد شیار روی دیوار ، از شیارزن برقی استفاده گردد و حتما باید دقت شود که به دیوار آسیب نرسد . اگر شیارزن برقی در دسترس نبود می توان از تیشه دو سر استفاده کرد .
  • برای اتصال سیسم های برق به یکدیگر از ترمینال استفاده شود .
  • لوله ها را میتوان با چسب به یکدیگر متصل نمود .
  • به دلیل امکان قطع شدن در سیم نول ، تست پریز ها تنها با فازمتر کفایت نمی کند .
  • لوله های برق باید از سایر لوله های تاسیساتی حداقل 15 سانتی متر فاصله داشته باشند .
  • تمام فیوزهای مینیاتوری مورد استفاده در پروژه باید از یک برند یکسان و ممتاز تهیه شوند .
  • بعد از قرارگیری لوله ها و لوله های خرطومی در محل مرود نظر ، توسط سیم مفتولی بسته شوند .
  • شیارزنی محل عبور لوله ها از پشت کاشی ها کمک میکند که لوله ها به کاشی ها نچسبند .
  • لوازم لوله کشی و جعبه های تقسیم به زمین اتصال داده شوند .
  • در صورتیکه نیاز به خم کردن لوله باشد لوله باید به اندازه ای خم شود که به آن آسیبی نرسد . برای خم کردن لوله هایی با قطر بیشتر از 25 میلیمتر باید از دستگاه خم کن استفاده کرد ولی برای لوله های با قطر 25 میلیمتر می توان از لوله خم کن دستی استفاده نمود .
  • حداکثر میزان خم ها در مسیر هر لوله باید بیشتر از 360 درجه نباشد به عبارتی بیشتر از چهار خم 90 درجه وجود نداشته باشد .
  • فاصله لوله ها از یکدیگر باید یکسان باشند و شعاع خمش آنها مشابه یکدیگر باشند .
  • تابلو برق و آیفون ساختمان باید در ارتفاع 160 سانتی متری نصب گردد .

قیمت اجرای تاسیسات الکتریکی

قیمت اجرای سیستم الکتریکی یک ساختمان به موارد گوناگونی وابسته می باشد و در هر پروژه ای قیمت آن متفاوت می باشد . در واقع این قیمت به مواردی مثل مساحت پروژه ساختمانی ، میزان پیچیدگی پروژه ، نرخ روز تجهیزات لازم برای اجرای کار مثل لوله ، لوله خرطومی و …  ، محل و منطقه پروژه  بستگی دارد .

برای اجرای تاسیسات الکتریکی با قیمت مناسب و بهترین کیفیت می توانید با  کارشناسان ما در شرکت آسانیرو انرژی تماس حاصل فرمایید و از خدمات منحصر به فرد ما بهره مند شوید .

بعدی
هوشمندسازی ساختمان

برای ارسال نظر شما بایدوارد اینجا شوید.