دستوالعمل اجرای کابل فیبر نوری ؛ دارای مراحلی است که برای اجرای باید این مراحل را به طور دقیق انجام دهیم .

مراحلی قبل شروع اجرای کابل باید انجام شود که عبارتند از :

  • بررسی طرح ردلاین : ابتدا پیمانکار لازم است قبل از شروع عملیات اجرائی طرحها و نقشه های مسیر را دقیقا بررسی کند و برای حفر دستگاه های مورد نیاز بافت زمین را بسناسد تا در هنگام اجرای عملیات وقفه پیش نیاید . قبل از حفر دستگاه ها باید تاسیسات زیر زمینی را بشناسد ، این کار را می توان با هماهنگی سازمان های آب و فاضلاب یا گاز و نفت انجام داد ، با انجام این کار از بروز خسارات سنیگین جلوگیری می شود . برای شروع عملیات و اجرای فیبرنوری و کابل کشی ها باید مجوز هایی از سازمان هایی هم چون شهرداری ، مخابرات ، شرکت راه آهن و .. گرفت . پیمانکار برای کار باید با هماهنگی کارفرما که زمین را از قبل شناسایی کرد و مشکلات و موانع مسیر را می شناسد و مجوز ها را دریافت کرده شروع به حفاری کردن کند .
  • یکی از مراحل دیگر رعایت ایمنی در کار است که این کارها هم چون زدن نرده حفاظتی ، نصب تابلو ایمنی یا چراغ چشمک زن و تابلو ایمنی هست و برای ایمنی افراد هم باید کارکنان از دستکش ، کلاه ، عینک ، چکمه و .. استفاده کنند . اگر کابل کشی ار مسیر جاده باشد پیمانکار باید درجاده که مسیر آن ها است افرادی را قرار دهند تا علائم هشداری را نشان دهند و ترافیک جاده هدایت شود و اتفاقات ناگواری پیش نیاید . اگر کابل کشی فیبر نوری در مسیر خاکی جاده است باید تابلو هایی با هماهنگی وزارت راه وترابری نصب شود که انجام این کار به عهده پیمانکار است تا هم از کارکنان حفاظت شود هم از افراد دیگر که با وسیله نقلیه در حال رفت و آمد هستند .

به منظور کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان آسا نیرو انرژی تماس بگیرید.

دستوالعمل اجرای کابل فیبر نوری

دستوالعمل اجرای کابل فیبر نوری

 

نکات اجرای کابل کشی فیبر نوری

اکنون کارهای لازم قبل از کابل کشی و رعایت نکات ایمنی را انجام داه اید و حالا نوبت رسیده به اجرای کابل کشی فیبر نوری که در این کابل کشی باید مراحلی را طی کنیم و به نکاتی در حین کار توجه کنیم . د رادامه مقاله با این نکات برای اجرای کابل کشی آشنا خواهید شد .

  • نکات اجرای کابل کشی فیبر نوری

    نکات اجرای کابل کشی فیبر نوری

  • در زمان شروع کابل کشی هرگز فیبر را به تنهایی نکشید و آن را دچار خرابی نکنید ، فیبرها دارای الیاف هستند یا این که داخل فیبر ها یعنی مرکز کابل میله فیبر شیشه ای است که قابلیت کششی دارد و مقاوم است برای کشیدن می توانید از آن استفاده کنید تا فیبر خراب نشود .
  • کابل را در زمان کابل کشی بیشتر از حد مجاز نکشید ، حتی با داشتن میله ی مرکزی آن که قابلیت کشش دارد اما آن هم حداکثری دارد و بیش از حد کشیدن کابل را مشکل ساز می کند . مثلا برای مسافت خیلی زیادی کابل را از ابتدا که سنگین هم است کشید و به جلو بروید می توانید آن را از وسط به دو طرف مسیر باز کنید . در هر صورت حداکثر مقدار کششی کابل را در ذهن داشته باشید و از آن فراتر نروید .
  • کابل ها سعی کنید در مسیری مستقیم قرار دهید زیرا فیبر نوری با نصب مستقیم همانند فولاد است ، ولی اگر در مسیر کابل کشی دچار پیخ و خم باشد آن را تا شعاع استاندارد خم کنید هرگز کابل را تا نکنید زیرا دچار شکستگی می شود .
  • قبل از کشیدن فیبر مسیر کابل کشی را مشخص کنید و متراژ آن را به دست آورید تا بتوانید از فیبر ننوری به صورت یک قطعه استفاده کنید ، زیرا اگر کوتاه باشد و بخواهید برای ادامه کار فیبری دیگر اضافه کنید و به هم متصل شوند هم هزینه بر خواهد بود و هم دوام کمی خواهد داشت .
  • اگر اجرای کابل کشی فیبر نوری داخل ساختمان بود می توانید کابل ها داخل داکت قرار دهید که هم ظاهری بهتر دارد و هم محافظی برای کابل است .
  • زمانی که اجرای کار شروع می شود برای این پروژه از شروع تا پایان برنامه ریزی مشخصی داشته باشید ، از جمله : مسیر ها ، تعداد کارکنان در وظیفه خاص خود ، هزینه ها ، ابزار و تجهیزات این برنامه ریزی باعث می شود تا کار به بهترین نحو انجام شود و تا حد ممکن مشکلی در حین کار پیش نمی آید و سرعت انجام کار افزایش می یابد .
  • برای اجرای این عملیات سعی کنید اطلاعات به روزی داشته باشید و از تکنیک های مناسب و ابزار هایی مطابق با کار تهیه کنید .همیشه به روز بودن و استفاده از تکنولوژی بهترین نتیجه را حاصل می کند .
  • در هنگام نصب کابل ها درون کانال ها و اجرای کابل کشی فیبر نوری از مواد روان کننده برای کابل ها استفاده کنید ، زیرا این روان کننده مانع از خشکی و شکستگی کابل فیبر نوری می شود . روان کننده برای این کار مخصوص است ، هر روان کننده ای مناسب این کار نمی باشد .
  • برای انجام کار کارکنان خود را با دقت انتخاب کنید ، زیرا انتخاب درست و قرار گرفتن در جایگاهی که به آن سپرده شده است باعث می شود در کار کمترین خطا پیش آید .
  • در مکان هایی که فیبر به راحتی قابل دسترسی است علامت فیبر نوری را نصب کنید ، این علامت باعث می شود که هر موقع کابل دچار خرابی یا مشکلی شد دسترسی به کابل و مشکل یابی خیلی راحت باشد .
  • اگر برایتان ممکن است و متراژ کابل بیشتری نسبت به طول مسیر دارید می توانید در مکان هایی که علامت فیبر نوری را نصب کرده اید مقداری کابل اضافه تر قرار دهید ، شاید بعدا در تعمیر مورد استفاده قرار گرفت .
  • در زمان کابل کشی سعی کنید مسیری صاف را انتخاب کنید و اجازه عبور وسیله نقلیه از روی کابل ها ندهید تا با خسارت و خرابی کابل روبه رو نشوید .
  • فرستنده های فیبر نوری را تمیز کنید ، یک وسیله تمیز کننده ای را انتخاب کنید که به راحتی درون پوشش فرستنده قرار بگیرد ، باید تمیز کردن فرستنده با دقت انجام شود و برای تمیز کردن در یک جهت تمیز کننده را حرکت دهید و آن را عقب و جلو نکنید .
  • خنک کننده کمپرسور هوا باید استفاده شود این دستگاه توصیه می شود ، زمانی که از آن استفاده می شود که دمای هوا 40 درجه سانتی گراد باشد .
  • کابل ها را درون مفصل فیبر نوری قرار ندهید مگر این که فضای کافی برای سازگاری با حداقل شعاع کابل تعین شده وجود داشته باشد .
  • در زمان اجرای کابل کشی باید از قوانین اتصال به زمین و دیگر فلزات پیروی شود .

شما با رعایت این نکات و اجرای مراحل به طور دقیق و منظمی می توانید کابل کشی درست و بدون مشکل را انجام دهید .

بعدی
فیوژن فیبر نوری